Saturday, July 29, 2006

si ngada-ngada

tak tahu kenapa tapi sejak kebelakangan ini, dia dah melampau. kadang-kadang tu terasa geram yang amat sangat tapi sebab sayang punya pasal diturutkan jugak kehendaknya. kalau dulu, dia tak ambik tahu bila kita makan, sekarang ni....


dia sibuk nak makan makanan kita, ishhhhhh......

pastu, dulu dia lah hero kat rumah, merayau sampai kotor. selagi tak lapar dia tak balik. lari lari dan panjat pokok tapi sekarang ni....


nak turun tembok pun, dia panggil kita suruh sambut... ishhhhh....

masa mula mula pindah, dia cari spot baru kat rumah. konon konon nak independant. tidur bawah meja lah, tepi computer lah tapi sekarang ni....


habis orang lain dia marah, dia kata tempat tu dia yang punya... ishhhh....


dulu kalau kita balik kerja, dia lari. merajuk la tu. panggil macam nak rak pun dia tak datang. dia buat sombong dia.
macam dah tak perlukan kita lagi tapi sekarang ni....


dia tak nampak kita sekejap je dah bingit bingit, mintak dukung... ishhhh....

dulu dia tak peduli apa kita buat. dia buat hal dia. tido lah panjat pokok lah. tapi sekarang ni.....


pantang riba kita kosong je dia panjat.... ishhhhhhh...


bukan kita dah tak sayang, kita sayang dia tu pasal tak nak dia buat hal, nanti kita marah marah dia. tak baik la kan..
walau apa pun, kita tahu dia sayang kita. kadang kadang dia jerit jerit bagitau, kadang kadang dia bisik, kadang kadang hanya dengan pandangan dia dan kadang kadang....


ishhh... ishhh.. ishhh... thebo thebo... geli tahu takkkkk??????!!!!!!

7 comments:

born-again drama queen said...

hahahaha!!so cute!! you're a cat lover, ya?
i blog hopped from suhaimi sulaiman and to husni and discover this blog..
you're eloquent with words, ya? nice pics too!!

aiz said...

nefertiti....

yup i am a cat lover... eloquent with words? my husband calls me a drama queen... ha ha ha... thanks for dropping by...

born-again drama queen said...

my cat, idiot, likes to do the same thing..and i have scratches all over my hands to prove it when breakfast is served late to his royal highness..
is husni your hubby then?

aiz said...

hahahaha... his royal highness name is idiot? cute...

husni, fortunately is not my husband... we'll be a very bad couple...trying to out do each other and probably by the time we are done with our hair the kitchen at the restaurant will be closed.. but i love him to death.

btw, how can i visit your blog? tried but failed...

born-again drama queen said...

aiz, i'm a blogger pencen..so i just kept the blogger identity as i don't believe in commenting anonymously.
all i did was *blog*blog*blog* work*blog*blog* blog..was a chronic blogoholic that i had to do cold turkey. sekarang ni kerja dok melangut kat blog org lain. pathetic, i know..wattudu?

Ross said...

Aiz...
hang buat comic jela pasal cerita kucing and the family (din, u and thebo, tomato etc...) mesti laku..buat macam majalah mangga..tapi tak nak ada posing kat swimming pool..karang lemas..

aiz said...

ross, posing kat swimming pool mesti ada... tajuk dia:

thebo dah insaf...
OR tomato ingin mengerjakan umrah..
OR tek tomel ingin suami yang soleh
OR thunder tidak suka imej seksi
OR yumyum ibu yg bertanggung jawab

esok aku buat betul kanggggg baru tau!!!!

hahahahahahahaha